Erhverv

I Udviklingsstrategi 2023 sættes der fokus på det maritime erhverv. Det maritime erhverv rummer en stærk sammenhæng fra uddannelse over forskning til udvikling af maritim teknologi og attraktive arbejdspladser til fremtidens søfart.

Svendborg by, de små kystbyer og øerne er stærkt forankret i den maritime tradition og Svendborg Havn er Danmarks bedst bevarede industrihavn med både aktive værfter, kulturmiljøer og liv på kajkanten. I havnemiljøerne smelter stærke traditioner, nye erhverv og den synlige kulturarv sammen. Det har en stor tiltrækningskraft, både for turister og borgere.

Det er dog langt fra alle maritime erhverv, som er lokaliseret på og omkring havnene, men de er etableret i kommunen på grund af den stærke maritime tradition. Flere maritime erhverv holder til i et af kommunens erhvervsområder, hvorfor der også skal være fokus på udvikling af kommunens erhvervsområder, for at dække deres behov der. Lige såvel skal der være fokus på hvordan det øvrige erhverv understøttes og tilbydes de bedste forudsætninger på hele egnen. Svendborg Kommune håber, at både eksisterende og fremtidige virksomheder vil komme med deres idéer og forslag til hvordan kommunen bedst understøtter erhvervsudviklingen?

Spørgsmål til debat: 

  • Er der virksomheder, som har fysiske begrænsninger ift. at udvide?

  • Har nye virksomheder mulighed for at finde en attraktiv placering?

  • Hvilke fysiske behov har de virksomheder som ønsker at omstille til en mere bæredygtig drift. F.eks. ved udnyttelse af overskudsvarme, opstilling af solenergianlæg, optimering af transport og logistik mm.

  • Har de maritime erhverv behov for at være placeret sammen? Og har de maritime erhverv behov for en nærhed til havnen?