Kysterne, øerne og vores særegne istidslandskab tiltrækker mange, der dyrker outdoor-oplevelser og søger bæredygtige ferier i det fri. Fra de rolige vandringer, fisketure og stille stunder i kajakken til for eksempel mountainbike-ræs og træklatring. Særligt i højsæsonen har Svendborg mange turister. Men vi har grobund for at være en attraktiv turistdestination hele året rundt.
Vi vil udvikle Svendborg-egnen som en turistattraktion for især kulturturisten – og især uden for højsæsonen. Det kan vi gøre ved at skabe attraktive venues for større events, f.eks. en ny Rundbuehal og en multiarena. Havnene i Svendborg Kommune skal fungere som turismeknudepunkter, uanset om man ankommer til havnene fra vand- eller landsiden. Det indebærer at de fysiske faciliteter skal forbedres og at der evt. skal tilføjes nye funktioner og aktiviteter.
Overnatningskapaciteten ønskes øget, så der er flere muligheder for natur- og kystturisten. En større overnatningskapacitet kan blandt andet være i form af
feriecentre og hoteller, men også flere og bedre muligheder for alternative overnatningsformer som glamping, autocamperpladser, små feriehytter, shelterpladser og overnatning på vandet.
Spørgsmål til debat:
-
Har du forslag til placering af nye overnatningstilbud til turister og besøgende (det kan f.eks. være shelters, autocamperpladser, feriehytter mm.)?
-
Er der behov for udvidelse af eksisterende overnatningstilbud til turister og besøgende (f.eks. udvidelse af campingpladser, bed and breakfast og hotel.)?
-
Hvordan sikre vi at nye turismefaciliteter understøtter den lokale udvikling?
-
Er der behov for nye funktioner og aktiviteter på havnene (f.eks. informationspot, bagageopbevaring, legeplads, sauna mm.) – og hvilke, for at understøtte turismen?